terapia craniosacrala

Biodinamica CranioSacrala Integrata – secrete si beneficii

 


Biodinamica CranioSacrala Integrata isi are radacinile in osteopatie, tratament descoperit in 1874 de Dr. Andrew Taylor Still. Conform doctorului Still, fluxul liber al lichidelor din tesuturi – sangele, limfa, lichidele dintre celule – constituie esenta sanatatii.

Acesta tehnica a fost dezvoltata mai departe intre anii 193O-194O de dr. Sutherland, discipol al dr. Still. El a dovedit medical ca lichidul cerebrospinal – care iriga creierul si maduva – produs de maduva, are un puls ritmic. Acest puls ritmic poate fi simtit-palpat in orice os sau in orice tesut. Acest puls functioneaza armonic si neperturbat numai daca oasele craniene au o anumita elasticitate si pot urmari fazele de umplere si de golire ale acestui lichid cerebrospinal. Mai multe detalii puteti gasi pe www.terapiibucuresti.ro

Scopul Biodinamicii CranioSacrale Integrate este detensionarea suturilor dintre oasele craniene, a dura mater-meningele spinal, fascii, a membranei legate de coloana vertebrala, precum si a celorlalte ţesuturi si membrane aferente. Aceasta detensionare se face prin atingere foarte fina. Deasemenea corpul este constituit dintr-o serie de muschi si ligamente pe de o parte, si din tesuturi de legatura care se dispun in jurul structurii scheletice pe de alta parte, fiind continute in membrana cutanata.

Dezechilibrul produce contractii in structura osteomusculara care la randul lor apoi produc o variatie a ritmului craniosacral.

Biodinamica CranioSacrala Integrata este cea mai putin invaziva dintre tehnicile medicinei manuale. Este o tehnica manuala care se petrece in camp energetic, avand efecte puternice si imediate, bazate pe date stiintifice. Foarte cunoscuta pentru abilitatea sa de a trata durerea cronica si o mare varietate de probleme neurologice si neuromusculare, probleme ale tesutului conjunctiv, precum si toate tipurile de dureri de cap, probleme de auz, vertij, probleme articulare, probleme ale sinusurilor si probleme de vedere.

Biodinamica CranioSacrala Integrata este de asemenea un instrument puternic pentru vindecarea corpului din punct de vedere emoţional si a reducerii stresului. Ea este extrem de delicata si extrem de puternica. Pacientii sunt de multe ori surprinsi de faptul ca desi sunt atinsi foarte usor simt impactul pe parcursul intregului lor corp. Uneori isi amintesc de trecut si pot experimenta o eliberare emotionala.

Pe www.terapiibucuresti.ro veti gasi si alte informatii despre Biodinamica CranioSacrala Integrata, cum actioneaza, ce trateaza, si cum se aplica.