Bogdan Ţintă

 

Bogdan Ţintă – scurtă prezentare

Am experienţă în:

BogdanTinta3

Sunt de formare inginer, expert în telecomunicaţii. Am o gândire analitică, o atenţie deosebită pentru detalii, iar experienţa în management m-a ajutat să văd ansamblul şi să înteleg mecanismul complex şi avantajos al lucrului în echipă.

Motivul de a face voluntariat ca expert în terapii alternative, vine ca urmare a dorinţei de a fi de folos comunităţii, de a oferi sub forma de servicii de sănătate, un pic din ceea ce am invăţat până acum din acest domeniu fascinant. Experinţa de inginer, viziunea de manager, atenţia spre detaliu şi setea de informaţii din domeniul terapiilor alternative, reprezintă o combinaţie unică de caracteristici şi totodata o bază solidă pe care pot şi vreau să construiesc o nouă conştientizare a noţiunii de sănătate.

Analizând efectul, încerc să găsesc cauza. Pornind de la detaliu, încerc să văd ansamblu, să înţeleg sănătatea într-un mod holistic, aşa cum Platon povesteşte despre sfaturile unui medic trac, ucenic al lui Zamolxis care cauta „sa nu se gandească a vindeca ochii fără a se îngriji mai întâi de cap şi nici să trateze fără a da îngrijire trupului şi în acelasi timp, sufletului”.

În studiile făcute până acum în domeniul geneticii, psihologiei şi a terapiilor alternative, îl descopăr mereu pe Dumnezeu. Sănătatea este şi va fi mereu legată de credinţă. Aşa cum spunea Mircea Eliade: “Este surprinzător să vezi cum cei mai mari matematicieni şi astronomi de astăzi, care au crescut într-o societate în întregime desacralizată, ajung la nişte concluzii ştiinţifice, chiar filozofice foarte apropiate de anumite filozofii religioase. Este surprinzător să vezi fizicieni, mai ales astrofizicieni şi specialişti ai fizicii teoretice, reconstruind un univers în care Dumnezeu îşi are rolul său …” (L’Epreuve du Labyrinthe, 1978). Deasemenea “Fără Dumnezeu, omul rămâne un biet animal raţional şi vorbitor, care vine de nicăieri şi merge spre nicăieri.” spune Petre Ţuţea.

Între cursurile făcute , aş enumera:

  • Biodinamică CranioSacrală Integrată;
  • Prim ajutor – făcut la Societatea Naţională de Cruce Roşie din România;
  • Teste proiective – făcute sub îndrumarea psihologului Elena Cozma;
  • Pregatirea Personalului Didactic – făcut în cadrul Universitatii Politehnica din Bucureşti;
  • Evaluator de Competente Profesionale - curs autorizat ANC;
  • Formator - curs autorizat ANC.

Urmez in continuare diferite cursuri de specialitate.

                                                                                                                                                  Bogdan Ţintă