Tehnica Bowen (Bowtech) a aparut in anii ’50, fiind conceputa si dezvoltata de renumitul Thomas Ambrose Bowen in Geelong, din statul Victoria, Australia. Tom Bowen s-a nascut in 1916 la Melbourne si a inceput sa practice propria terapie de tanar, imbunatatind-o permanent, pana cand in anii ’50, cand datorita rezultatelor remarcabile, si-a deschis propriul cabinet in Geelong.
Rezultatele obtinute au facut din el un terapeut celebru, cu mai mult de 13000 de pacienti pe an. In 1986, la patru ani de la moartea lui Tom Bowen, incepe predarea tehnicii pe mai multe continente iar astazi peste 19 000 de persoane din intreaga lume au facut cursurile specializate pentru a practica Bowtech. Academia de Terapie Bowen din Australia mentine si astazi standardele metodei originale Bowen predata cu ajutorul a 80 de instructori acreditati in peste 30 de tari, cu 18 Asociatii Bowen afiliate Academiei Bowen din Australia. Mai multe detalii puteti gasi pe www.terapiibucuresti.ro
Terapia Bowen are un efect remarcabil la nivelul sistemului nervos autonom (vegetativ). Acesta controleaza marea majoritate a functiilor corpului si este extrem de sensibil la stress. Vindecarea se realizeaza atunci cand Sistemul Nervos Autonom (S.N.A.) trece de la dominanta simpatica (responsabila de reactiile in situatii periculoase, cea care declanseaza raspunsul ,,lupta sau fugi”- cea guvernata de constient) la dominanta parasimpatica (activa in situatiile de odihna, cand conservarea energiei si reechilibrarea organismului predomina; ea e guvernata de subconstient, de “sinele interior”, cel care face ca inima sa bata, stomacul sa digere, plamanii sa functioneze, etc, fara decizia noastra constienta).
In cadrul unei sedinte de terapie Bowen miscarile executate de terapeut faciliteaza chiar aceasta trecere a corpului in dominanta parasimpatica a S.N.A., astfel incat este reactivata memoria celulara, responsabila de aducerea corpului in parametrii de echilibru fiziologic. Miscarile executate in cadrul diverselor proceduri specifice acestei terapii, stimuleaza proprioceptorii si fibrele senzoriale de la periferia sistemului nervos, astfel incat informatia transmisa catre creier este decodificata ca impuls declansator al procesului reparator, de autovindecare.
Altfel spus – propriul dumneavoastra corp este cel care ,,lucreaza” din plin pentru a va reda sanatatea. Pe www.terapiibucuresti.ro veti gasi si alte informatii despre terapia Bowen, cum actioneaza, ce trateaza, si cum se aplica.