Proiecte

 


Lobby pentru copiii cu Sindrom Down 

Activitatea Asociatiei Terapii Bucuresti implica si partea de lobby. In data de 5 martie 2018, am fost invitati la guvern pentru o intalnire de lucru cu d-na Viorica Dancila – Prim Ministru al Romaniei, d-na Lia Olguta Vasilecu – ministrul muncii, d-na Sorina Pintea – ministrul sanatatii, d-ul Eugen Teodorovici – ministrul de finante, secretari de stat si consilieri.VioricaDancila1

Scopul intalnirii a fost identificarea problemelor si propuneri de solutii pentru copiii si adultii cu Sindrom Down. Fara mari asteptari, am inmanat o lista in 10 puncte cu probleme si propuneri de solutii pentru copiii si adultii cu Sindrom Down. S-au schimbat idei, solutii, optiuni, pareri, dar cel mai important, domnii ministrii si-au notat propunerile noastre. Cele 10 puncte propuse in scris de Asociatia Terapii Bucuresti sunt despre:

  1. Reinoirea certificatului de handicap – ce zice legea si cum se aplica ea. Avem promisiunea ca va fi data o circulara care sa clarifice situatia;
  2. Finantarea terapiilor de recuperare prin scutirea de impozit pe salariu pentru parinti, scutirea totala de impozit pentru locuinta, burse de sanatate, formularele 230, concediul medical pentru parinti sa fie platit 100%, etc;
  3. Problemele din unitatile de invatamant legate de lipsa rampelor, izolarea, discriminarea si lipsa de informare;
  4. Echivalarea studiilor scolare cu activitatile pe care copiii cu SD le fac in centrele de zi, macar pentru anumite discipline;
  5. Cursarea profesorilor, educatorilor si a invatatorilor precum si includerea in programa scolara a unor teme de genul “Copiii cu dizabilitati”, ”Ce inseamna SD”, “Ce inseamna Autismul”, “Ce sunt bolile rare”, “Cum putem sa-i ajutam”, etc.
  6. Campanii media de educare, informare si sensibilizare a populatiei. Trebuie sa depasim cutumele existente!;
  7. Lipsa locurilor de munca pentru adultii cu Sindrom Down si cum putem depasi acest impas. Sunt mai multe propuneri de la angajarea in unitati ale statului, targuri de joburi, cresterea facilitatilor fiscale pentru firme, pana la idea ca statul sa cumpere cu prioritate de la centrele protejate necesarul de rechizite, felicitari, etc;
  8. Optiunea de a lucra part-time pentru parinti si de a nu fi limitati de implinirea varstei de 18 ani ani a copilului;
  9. Cresterea indemnizatiei pentru adultul cu SD. Am retinut ca a crescut deja de la 1 ianuarie si ca mai urmeaza o crestere cu 1 iunie.
  10. Accesul la terapii chiar si in unitatile particulare, echipamente medicale, legitimatie unica de handicap, bilet unic de transport atat pe mijolocele de transport de stat cat si particulare si decontarea lor.

Au urmat alte cateva intalniri pentru propuneri de modificari legislative. De exemplu legea vaccinarii, mai exact cine si de ce poate fi exclus de la vaccinarea obligatorie. Sunt situatii care nu au fost analizate pana in acest moment. In acest sens, daca doriti sa-mi semnalati vreo propunere concreta prin care viata copiilor nostri sa devina mai usoara si mai sigura, va rog sa-mi scrieti pe adresa contact@terapiibucuresti.ro. Astept mesajele voastre si promit sa incerc imposibilul pentru copiii nostri. Va multumesc.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Analize si terapie gratuite pentru 300 de sportivi cu dizabilitati

La Jocurile Nationale Special Olympics, organizate la Targu Mures in luna mai 2015, a participat si Asociatia Terapii Bucuresti, prin intermediul specialistilor sai in terapii alternative, Paula si Bogdan Tinta. SO Cu aceasta ocazie Terapii Bucuresti a facut un set de analize prin biorezonanta pentru fiecare dintre cei aproximativ 300 sportivi care au concurat la Jocurile Nationale Special Olympics. Fiecare concurent a beneficiat de asemenea de o sedinta demonstrativa de terapie Bowen. Asociatia Terapii Bucuresti a participat si la Forumul Parintilor cu o prezentare despre Terapiile Alternative ca si terapii de recuperare pentru copiii cu diverse dizabilitati, rezultatele avute, precum si sfaturi pentru o viata sanatoasa.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Vitamine pentru membrii si beneficiarii Asociatiei Terapii BucurestiVitaminCmic

 Cu sprijinul sponsorului nostru, SC Secom Productie Servicii SRL, 300 buc produse Vitamin C 250 mg pentru copii, au fost distribuite gratuit catre membrii si beneficiarii Asociatiei Terapii Bucuresti, in decursul lunilor Aprilie-Iulie 2015.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Cadouri de Craciun 2014

SerbareCraciun2014

In data de 18 decembrie 2014, in cadrul serbarii de Caciun organizata pentru 200 de copii cu diverse dizabilitati, Asociaţia Terapii Bucureşti a oferit vouchere insumand peste 120 de sedinte gratuite de terapie Bowen pentru copii. Aceste sedinte se vor desfasura in perioada 20 ianuarie 2015 – 20 aprilie 2015, in baza unor planuri de terapie stabilite impreuna cu terapeutul Paula Tinta, la cabinetul Terapii Bucuresti.

Va dorim tuturor un Craciun ca-n povesti!