Tensiune_mica

Terapii pentru copiii cu dizabilitati

 


Terapii pentru copiii cu dizabilitati

Terapii Bucuresti, prin expertii sai in terapii complementare, Paula si Bogdan Tinta, va propun spre atentie cateva dintre afectiunile cele mai des intalnite in cazul copiilor cu dizabilitati din Romania si va ofera cateva sfaturi utile pentru imbunatatirea sanatatii acestor copilasi.

Pe buna dreptate se spune ca nu exista boli, ci bolnavi. De exemplu acelasi virus poate avea efecte diferite la oameni diferiti, in functie de imunitate, anticorpi, starea de oboseala, stress, varsta, etc. Atentia expertilor Terapii Bucuresti este indreptata mereu asupra modului in care putem preveni imbolnavirea organismului, pentru ca preventia e mai buna ca tratarea, dar in cazul in care nu s-a putut preveni, cum putem totusi vindeca sau ameliora o anume afectiune.

Corpul omului functioneaza ca un sistem complex. Din punct de vedere holistic, tot ceea ce faci, de la ceea ce mananci, la ceea ce bei, la modul in care traiesti si gandesti, are impact asupra sanatatii. Din pacate sunt multi oameni care nu constientizeaza acest lucru. Zilele trecute am vazut o coada de masini la un fast food, toate fiind masini de lux de zeci de mii de euro, toate avand copilasi inauntru si asteptau sa dea comanda pentru o portie de mancare nesanatoasa. Suntem din pacate dispusi sa investim mai mult in imagine si mai putin in sanatate.

Din pacate cei mai multi prefera sa trateze, nu sa previna, si asta cat mai tarziu. Aici trebuie sa schimbam un pic mentalitatea. Desigur ca nu este usor, dar prin programe de constientizare introduse inca din scoala primara, copiii vor deveni mai atenti, iar generatia viitoare va avea mai mult de castigat. E un razboi pe termen lung. Efectele se vor vedea abia in generatiile viitoare, dar merita, pentru ca ei, copiii, sunt viitorul nostru.

Terapii Bucuresti ofera programe de terapie Bowen si CranioSacrala. Acestea sunt terapii “complementare”, deoarece, de obicei sunt utilizate in paralel cu ingrijiri medicale standard pe care pacientii le primesc, cum ar fi vizitele la medic sau tratamentul medicamentos. Prin activitatile de voluntariat pe care le desfasoara Asociatia Terapii Bucuresti, ne dorim sa putem ajuta cat mai multi copilasi cu diverse dizabilitati: sindrom down, autism, adhd, probleme neurologice, probleme motorii, etc. Sunt cazuri complexe, copii nu doar cu dizabilitati dar si cu afectiuni dezvoltate din cauza unui stil de viata nesanatos. Fiecare copil e unic si este o provocare, o lupta in primul rand a parintilor, dar si a terapeutilor, avand ca scop amelorarea, vindecarea si (re)integrarea copiilor in societate. Experienta isi spune cuvantul si reusim de fiecare data in ceea ce ne propunem.

O buna parte a activitatii Terapii Bucuresti (www.terapiibucuresti.ro) o constituie cercetarea in scop stiintific. Ne dorim sa mergem cat mai mult in directia pacientilor, sa le amelioram afectiunile si totodata sa ii convingem sa faca anumite schimbari necesare pentru intarirea imunitatii, preventie si cam tot ce tine de o viata sanatoasa.

In activitatea noastra am avut ocazia sa consultam multe persoane cu dizabilitati, mai ales cu sindrom Down si cu varsta sub 25 de ani. Inainte ca specialistul nostru sa aplice un plan de tratament, pacientul face set de analize prin biorezonanta in cabinetul Terapii Bucuresti, ca sa putem avea o imagine clara asupra starii de sanatate de la care plecam. Evident ca si pacientul este posibil sa aiba un set de analize facute si un diagnostic dat de un doctor specialist. Asta e cu atat mai bine, pentru ca terapeutii nu pun diagnostic, ci in baza unui diagnostic obtinut de pacient de la un medic specialist, decid de comun accord cu pacientul asupra unui plan de terapie.

In urma unui studiu facut pe cateva sute de pacienti cu diverse dizabilitati si aprope toti avand sindrom Down, cu varsta pana in 26 de ani, atat fete cat si baieti, am tras cateva concluzii, unele chiar alarmante si as vrea sa va semnalez cateva din cele mai intalnite probleme si totodata sa ofer cateva sfaturi la indemana tuturor.

TerapiiBucuresti_analize_baieti

Pentru pacientii baieti analizele au evidentiat probleme cardiovasculare, lipsa vitamine, prezenta metale grele peste valorile normale, densitatea osoasa deficitara, probleme gastrointestinale, glicemie crescuta, probleme ale pielii si probleme de vedere.

 

TerapiiBucuresti_analize_fete

Pentru pacientii fete analizele au evidentiat probleme oarecum asemenatoare, dupa cum puteti vedea in graficul urmator, singura observatie este ca numarul de fete cu rezultatul analizelor in afara valorilor normale, procentual, este mai mare decat al baietilor.

 

Probleme cardiovasculare apar la aproximativ 90% din pacienti. Acest lucru merita o atentie deosebita, mai cu seama ca discutam despre copii si tineri cu varsta pana in 26 de ani, in special cu sindrom Down. Trebuie sa existe un echilibru intre activitatea la scoala/serviciu si odihna si mai ales sa existe o stabilitate emotionala. Stiu ca nu este usor atunci cand acesti copii sunt mai mereu discriminati si umiliti. Deasemenea recomand un consum de alimente care sa regleze grasimile din sange precum ciuperci, legume si fructe. Va recomand sa reduceti cantitatea de alimente cu continut mare de cholesterol si sa evitati alimentele sarate si grasimile.

Probleme gastrointestinale se regasesc la aproximativ 70% din pacienti. Sfatul meu este sa nu sariti peste mese si mare atentie ce includeti in meniul zilei. Mancati mai multe alimente usor digerabile si legume. Mancati mai putin dar de mai multe ori pe zi, relaxati-va in timp ce mancati, fiti vesel, acordati atentia cuvenita odihnei si nu consumati alimente reci.

Glicemie peste valorile normale s-a inregistrat la aproximativ 50% din pacienti. Mancati mai putin si mai des, consumati o cantitate bine determinata de alimente si serviti masa la ore fixe. Consumati alimente usoare, cu continut scazut de grasimi si uleiuri, evitati alimentele dulci sau sarate, consumati mai multe legume, alimente bogate in fibre, porumb si ciuperci negre.

Deficit de vitamine s-a inregistrat la 90% din pacienti. Suplimentati in mod corespunzator lipsa de oligoelemente prin dieta variata si consum de suplimente nutritive, daca e necesar.

Densitate osoasa deficitara s-a inregistrat la aproximativ 86% din pacienti. Dieta corespunzatoare, practicati sport in aer liber, suplimentati calciul, acordati mai multa atentie mersului pe jos si practicarii jogging-ului, plimbarilor in aer liber.

Procent crescut de metale grele s-a inregistrat la aproximativ 86% din pacienti. Este cunoscut faptul ca excedentul de metale grele dezvolta diferite alte probleme, cea mai cunoscuta fiind ca una din cauzele autismului. Metalele grele ajung in organism pe cale orala, adica prin mancare si prin vaccinuri. În viata de zi cu zi suntem expusi inevitabil la inhalarea de metale grele al caror efect poate fi contracarat prin consumul de dovleac, ciuperci, fructe de mare, folosirea a mai putine produse de machiaj, consumul de apa din vase de sticla, etc.

Probleme ale pielii s-au inregistrat la aproximativ 89% din pacienti. Ma refer la Indexul colagenului din piele care este sub valorile normale si deasemenea la indexul grasimii din piele care este peste valorile normale. Consumati alimente bogate in vitamina C, alimente ce confera protectie fata de radiatia solara : patrunjel, morcovi, telina, etc. Reduceti expunerea la soare pentru a va proteja tegumentele de efectele distrugatoare ale radiatiior UV.

Probleme de vedere sunt inregistrate la aproximativ 76% din pacienti. Aici a fost masurata activitatea celulelor oculare precum si oboseala vizuala. Ca sfaturi va recommend folosirea produselor de ingrijire a ochilor, respectarea orelor de somn, alegerea unei alimentatii usoare pentru ficat şi rinichi dar si bogate in colagen (de ex coaste înnăbusite cu diferite supe).

Ca specialist in terapii completementare va recomand atat tehnica Bowen cat si terapia CranioSacrala. Acestea se pot aplica tuturor categoriilor de oameni, incepand de la bebelusi si pana la batrani. Actioneaza profund si trateaza sau amelioreaza o serie larga de afectiuni. Am scris despre cateva din aceste afectiuni pe site www.terapiibucuresti.ro. In ceea ce priveste copiii, am observat rezultate remarcabile in cazul copiilor cu sindrom Down si a celor diagnosticati cu tulburari de spectru autist.

In incheiere as dori sa va rog sa constientizati modul in care activitatea zilnica, miscarea, alegerea meniului zilnic se reflecta in viata copiilor nostri si odata aceste legaturi constientizate, sa creionati un plan de actiune care sa aduca beneficii atat dumneavoastra cat si copilului. Deasemenea va invit pe www.terapiibucuresti.ro sa cititi si alte articole interesante si utile pentru sanatatea noastra.